Plancker verzamelt niet alleen hout met een verhaal uit Canada, Oostenrijk of het Verre Oosten. Ook Holland biedt een wereld aan mogelijkheden. In samenwerking met Staatsbosbeheer prijzen wij ons gelukkig dat we ook uit de Hollandse bossen op een gezonde, duurzame wijze hout mogen verzamelen.

 

Welke Hollands Hout hebben wij in ons assortiment?

 

Eiken Robuust Kastplank Detail

Eiken Robuuste Kastplank

Een mooie robuuste plank verandert een strakke keuken vaak in een gezellige ruimte. Onze Amerikaans eiken delen worden vaak gebruikt als tafelblad. In samenwerking met Staatsbosbeheer hebben we uit Hollandse bossen een product ontwikkeld voor wandplanken en kastplanken. Ze zijn gezaagd en geschaafd tot planken van circa 25 mm dik, bezitten nog steeds een originele boomkant dat een prachtige sfeer. De planken zijn gedroogd tot ca. 12%. Deze planken geven een geweldige uitstraling aan uw interieur.

Dikte: ca. 25 mm | Breedte: 20 – 30 cm | Lengte: 300 cm

 

 

 

 

Eiken Robuuste plank

Eiken is te koop in vele kwaliteiten. Wij hebben gekozen voor robuust eiken stammen, welke in samenwerking met Staatsbosbeheer zijn geselecteerd en gekapt uit Hollandse bossen. Door de gevarieerde groei hebben de stammen veel noesten en kleurschakeringen. Ze zijn opgezaagd in platen van circa 58 mm dik, bezitten nog steeds de originele kant en zijn vervolgens gedroogd tot 12-14%. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van unieke meubels.

Dikte: ca. 58 mm | Breedte: 40 – 50 cm | Lengte: 300 cm

 

 

 

 

 

Esdoorn Robuuste plank

Een prachtige loofhout soort is Esdoorn. Wij hebben de mogelijkheid voor een continue aanvoer van stamdelen, welke in samenwerking met Staatsbosbeheer zijn geselecteerd en gekapt uit Hollandse bossen. Deze blanke houtsoort heeft een degelijke kwaliteit en laat een mooie vlamtekening zien met een geweldige textuur. Ze zijn gezaagd en geschaafd tot platen van circa 58 mm dik, bezitten nog steeds de originele kant en zijn vervolgens gedroogd tot 12- 14%. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van unieke meubels.

Dikte: ca. 58 mm | Breedte: 30 – 40 cm | Lengte: 300 cm

 

 

 

 

 

Populieren Robuuste plank

In het Nederlandse landschap komt de snelgroeiende populier veel voor. Onder andere de Hollandse klomp wordt geproduceerd uit dit populieren hout. De houtsoort is licht en makkelijk te bewerken. Met zijn dikke stam is hij daarom ook zeer praktisch voor brede tafelbladen. Om de houtsoort te verduurzamen, wordt deze thermisch gemodificeerd. Dit geeft het hout ook een mooie donkerbruine kleur en maakt het uitstekend toepasbaar op dakterrassen of in de tuin.

Dikte: ca. 60 mm | Breedte: 60-80 cm | Lengte: 295 cm

 

 

 

 

 

Douglas Robuust

Door toenemende vraag naar Douglas zijn we in samenwerking met Staatsbosbeheer gaan zoeken naar mogelijkheden in Douglas uit Nederlandse bossen. We hebben stam in het bos geselecteerd die de kenmerkende kleurschakeringen van Douglas bezitten. Douglas staat vooral bekend om de natuurlijke duurzaamheid en wordt vaak gebruikt als tuinhout. Wij hebben echter gekozen voor compleet andere toepassingen en hebben de stammen laten zagen op platen van circa 52 mm dikte, waar de schorskanten nog aan zitten.

Dikte: ca. 52 mm | Breedte: 470 – 530 cm | Lengte: 300 cm

 

 

 

 

 

Douglas Schorsplank

Een mooi en puur natuurproduct voor het bekleden van buitenwanden, schuttingen en tuinmeubels. Door het behoud van de schors aan de smalle zijden, blijven de ruwe en natuurlijke eigenschappen van deze planken intact. Ook wanneer de schors loslaat, behoudt de plank zijn robuuste karakter, mede doordat de planken niet geschaafd zijn en zo de grillige vormen behouden.

Dikte: ca. 20 mm | Breedte: 15 – 25 cm | Lengte: 300 – 400 – 500 cm

 

 

 

 

 

Beuken Robuust

In samenwerking met Staatsbosbeheer selecteren en kappen wij robuuste rustieke beuken stammen. Het hout van deze oeroude Hollandse boom, die onder andere op de Veluwe groeit, kent vele toepassingen. Door de gevarieerde groei hebben onze stammen unieke kleurschakeringen en veel noesten. Dit maakt de stammen zeer geschikt voor de productie van meubels. Met de prachtige schorskanten hebben deze platen van circa 58 mm dik een robuuste uitstraling.

Dikte: ca. 58 mm | Breedte: 25 – 50 cm | Lengte: 300 cm

 

 

 

Ons assortiment Hollands Hout blijft voortdurend in beweging, afhankelijk van de kap die plaats vindt in de Hollandse bossen. Schroom dus vooral niet om ons te vragen over aankomende houtsoorten en kom vooral eens kijken in onze schatkamer aan hout om de perfecte Hollandse plank of tafel uit te zoeken.

Gevelbekleding hout karakterBouwFactor BijBram Team