Barnwood als interieurtoepassing blijft onverminderd populair. BouwFactor heeft echter ook diverse Barnwood toepassingen voor buiten. Hout dat jarenlang dienst heeft gedaan in de Alpen of juist op de uitgestrekte vlakten van de Verenigde Staten en Canada kan een flink stootje hebben. Welke Barnwood soorten kunnen prima buiten worden gemonteerd?

 

BarnWood Pennsylvania

Deze eiken planken vinden hun oorsprong ten Noord-Oosten van Pittsburgh in de Verenigde Staten. Wind, regen en zon hebben ze gevormd naar deze unieke staat. BarnWood Pennsylvania is naast het verfraaien van interieurs een gedegen product voor buitengebruik. Een gevelbekleding als deze geeft buitenmuren per direct een bijzonder robuust karakter.

 

BarnWood voor buiten

Barnwood Pennsylvania als gevelbekleding

 

Gebruikt hout buitengevel

Robuust eikenhout voor buiten

 

Barnwood Toronto

Naast de Verenigde Staten heeft ook Canada een landschap vol oude schuren en loodsen. In de heuvels ten Noorden van Toronto zijn de omstandigheden zeer gunstig om hout oud te laten worden. De schuren hier, vaak gemaakt van Grenen of Hemlock, worden jarenlang door de elementen geteisterd. Dit geeft het Canadese BarnWood een unieke uitstraling. Eenmaal gedemonteerd, worden de delen op ambachtelijke wijzer geborsteld en daarna keurig verpakt.

 

Barnwood outdoor te gebruiken

BarnWood Toronto is een aantrekkelijke houtsoort voor zowel binnen als buiten.

 

Barnwood Toronto

Barnwood Toronto detail eiken gevel

 

Barnwood Gèneve (Grijs en Mixed Color)

Deze planken zijn decennialang toegepast als gevelbekleding in de Alpen. Door de extreme omstandigheden aldaar hebben de planken een geweldige uitstraling gekregen. Het kernhout is blijven bestaan en het zachte hout is ingeklonken danwel weggesleten. Dit geeft de planken een niet te imiteren karakter. Het kenmerkt zich door de verschillende diktes en originele zijkanten.

 

Gevelbekleding hout karakter

Samen met onze klant Biemar-bois s.a. hebben we een prachtige gevelbekleding van de Universiteit van Luik (ULg) mogen realiseren.

 

Barnwood Villa

Barnwood Genève Mixed Color aan de gevel en als luxe poort verwerkt.

 

Interesse in dit bijzondere hout voor buiten?

We helpen u graag, ook op het gebied van technische montage van ons Barnwood. Laat ons weten welk hout met een verhaal u kunt gebruiken. Benader ons vrijblijvend voor meer informatie via: . of +31 (0)184 – 234 234

 

Kerstgroet BouwFactor Houtproducten